Η νέα χρονιά μόλις ξεκίνησε και βρισκόμαστε πλέον στην καρδιά του χειμώνα. Οι περιορισμοί στα ταξίδια υπάρχουν ακόμη λόγω της πανδημίας, αλλά παρόλα αυτά μπορούμε να ταξιδέψουμε, έστω εικονικά, σε αγαπημένα και ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής και διακόσμησης εστιατόρια, που συναντά κανείς σε χιονοδρομικές πίστες, στις χιονισμένες πλαγιές των Άλπεων.
Βρίσκεται στην περιοχή του ορεινού και χωρίς αυτοκίνητα Zermatt των Ελβετικών Άλπεων, σε υψόμετρο 2130 μέτρα. Η σπαρτιατική αγροικία που βρισκόταν στο ίδιο σημείο πριν από 100 χρόνια, εξελίχθηκε σε ένα πανέμορφο οικογενειακό εστιατόριο. Η ιστορία του εστιατορίου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία της οικογένειας Julen, της ζωής στο Findeln αλλά και της εξέλιξης του Zermatt από ένα απομακρυσμένο ορεινό χωριό σε έναν παγκοσμίως γνωστό τουριστικό προορισμό.
Σύμφωνα με τον MICHELIN GUIDE 2021, το εστιατόριο αυτό αποτελεί το γαστρονομικό hotspot της στιγμής. Έχει κουκλίστικη αλλά και cozy διακόσμηση σε χαλαρό ύφος, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί ένα chic χαρακτήρα. Το ξύλο κυριαρχεί ενώ ο συνδυασμός με υφάσματα σε μαλακές υφές όπως γούνα, τσόχα, μαλλί, αλλά και τα αντικείμενα διακόσμησης, προσδίδουν ένα ιδιαίτερο στυλ και το κάνουν να ξεχωρίζει.
Το εστιατόριο σερβίρει βιολογικά προϊόντα, φτιαγμένα με παραδοσιακές συνταγές που έχουν περάσει από γενιά σε γενιά, όπως τα απολαυστικά σπιτικά λουκάνικα. Αποτελεί ένα υπέροχο μέρος για να απολαύσετε το μεσημεριανό σας γεύμα, με φανταστική θέα στο Matterhorn.
Στις Γαλλικές Άλπεις, το Cap Horn είναι το παλαιότερο ορεινό εστιατόριο στο Courchevel 1850 και λειτουργεί από το 1954. Βρίσκεται σε υψόμετρο 2100 μέτρων, κοντά στο altiport και πάνω στις χιονοδρομικές πίστες, ενώ αποτελεί ένα από τα υψηλότερα εστιατόρια της περιοχής των Trois Vallées. Η μεγάλη ηλιόλουστη βεράντα του με νότιο προσανατολισμό, είναι το πραγματικό «μέρος για να είσαι» για τους σκιέρ αλλά και για τους πεζούς που αναζητούν μια στιγμή “ευτυχίας” στη μέση των βουνών.
Στο εσωτερικό του εστιατορίου παρατηρούμε ένα απόλυτα πετυχημένο και ιδανικό mix & match. Από τη μια αντικείμενα μεγάλων θαλάσσιων εξερευνητών και αντικείμενα που παραπέμπουν στη θάλασσα και από την άλλη διακοσμητικά, υλικά και υφές που συναντά κανείς σε μια ορεινή αλπική φάρμα. Ναυτικές πυξίδες, στολές κατάδυσης, σημαίες ακόμη και πλάσματα της θάλασσας, μπερδεύονται ευχάριστα με το ξύλο και την πέτρα, χαρακτηριστικά της τοπικής αρχιτεκτονικής. Αυτό το ιδιαίτερο “πάντρεμα” είναι που δίνει αυτόν τον ξεχωριστό χαρακτήρα στο εστιατόριο αυτό, που δικαιωματικά αποτελεί ένα από τα αγαπημένα των Άλπεων.
Η ιδιαίτερη διακόσμηση του χώρου συνδέεται με την γεύση των πιάτων του και παρά το γεγονός ότι το εστιατόριο βρίσκεται σε τόσο μεγάλη απόσταση από τη θάλασσα, η κουζίνα του είναι πασίγνωστη για τα θαλασσινά πιάτα της και το σούσι.
Το εστιατόριο Le Cap Horn διαθέτει επίσης μια υπέροχη κάβα με πάνω από 900 διαφορετικά κρασιά. Ο μπουφές γλυκών αποτελεί μια ευχάριστη έκπληξη για να ολοκληρώσετε το γεύμα σας.
Βρίσκεται στις κορυφές των Ελβετικών Άλπεων, στα 2181 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Από τη φετινή σεζόν αποτελεί μέρος της οικογένειας του διάσημου ξενοδοχείου Badrutt’s Palace του Saint Moritz, το οποίο ανέλαβε το management του γνωστού αυτού εστιατορίου της Corviglia.
Θεωρείται ένα από τα αγαπημένα και διάσημα στέκια των σκιέρ της περιοχής. Όταν ο καιρός είναι καλός, είναι η ιδανική στιγμή για ένα διάλειμμα από το σκι, για να θαυμάσετε τη θέα που κόβει την ανάσα, απολαμβάνοντας το μεσημεριανό σας στην βεράντα του εστιατορίου. Στο εσωτερικό η διακόσμηση παραμένει λιτή με κάποιες νότες πολυτέλειας.
Το Badrutt’s Palace υπόσχεται να φέρει τις αξιόλογες υπηρεσίες του, τις αποκλειστικές εκδηλώσεις, τις περίφημες γαστρονομικές εμπειρίες και την ψυχαγωγία στο βουνό, διατηρώντας παράλληλα τον ζωηρό και παιχνιδιάρικο χαρακτήρα του πολυαγαπημένου εστιατορίου El Paradiso.
Στο club restaurant, επιλέξτε από μια μεγάλη γκάμα επιλογών, όπως σπεσιαλιτέ στα κάρβουνα και εντυπωσιακά δημιουργικά πιάτα, συμπεριλαμβανομένων πιάτων με τρούφα. Το εστιατόριο φιγουράρει στη λίστα του MICHELIN GUIDE του 2021.
Για την καλύτερη θέα στο Valais από το Matterhorn έως το Mont Blanc, κατευθυνθείτε στο εστιατόριο Chetzeron των Ελβετικών Άλπεων, σε υψόμετρο 2112 μέτρων.
Ο πρώην σταθμός της γόνδολας, μετατράπηκε σε εστιατόριο και στη συνέχεια σε ξενοδοχείο. Η ιδανική και απομονωμένη τοποθεσία του σας επιτρέπει να ζήσετε προνομιακές στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης.
Χάρη στη μοναδική αρχιτεκτονική του που συνδυάζει την απλότητα και τον μοντερνισμό, το Chetzeron δένει απόλυτα με το περιβάλλον του. Το σκυρόδεμα, χαρακτηριστικό του αρχικού κτιρίου, συνδυάζεται με πέτρα και ξύλο βελανιδιάς που θυμίζει τις χαρακτηριστικές ορεινές καλύβες της περιοχής. Τα μεγάλα παράθυρα σε προεξοχή, αφήνουν το αλπικό φως να εισέλθει στο χώρο και προσφέρουν ένα μαγευτικό θέαμα προς τις ψηλότερες κορυφές. Ένα οργανικό και γεωμετρικό επαναλαμβανόμενο μοτίβο διακοσμεί το εσωτερικό, θυμίζοντας βελόνες πεύκου ή κρυστάλλους χιονιού.
Το φαγητό που σερβίρεται είναι πρώτης τάξεως, τοπικής παραγωγής ελβετικό φαγητό με εκπληκτική θέα στο βουνό.
Το Sonnbergstuben είναι ένα δημοφιλές σημείο συνάντησης στο Kitzbühel των Αυστριακών Άλπεων εδώ και 50 χρόνια. Η ατμόσφαιρα είναι οικογενειακή, ζεστή και φιλόξενη, όπως και η ιδιοκτήτρια Rosi Schipflinger. Η Rosi, ερασιτέχνης τραγουδίστρια, έχει εμφανιστεί στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση, στην Αυστρία και τη Γερμανία, συμπεριλαμβανομένου του Musikantenstadl, ενώ συμμετείχε και σε μια τηλεοπτική ταινία με τον Toni Sailer. Το 2010 κυκλοφόρησε το άλμπουμ Lieder der Berge, το οποίο γνώρισε επιτυχία στα αυστριακά charts.
Το εστιατόριο είναι σχεδιασμένο σε παραδοσιακό τιρολέζικο στιλ, με ξυλεπενδύσεις στους τοίχους, ξύλινα έπιπλα, υφάσματα και αντικείμενα σε rustic ύφος, ενώ φωτογραφίες των διάσημων επισκεπτών αλλά και της γνωστής ιδιοκτήτριας του, κοσμούν τους τοίχους.
Η πάπια αποτελεί τη σπεσιαλιτέ του μαγαζιού, ενώ αν είστε τυχεροί μπορείτε να απολαύσετε και την ιδιοκτήτρια Rosi σε κάποιο τραγούδι με ζωντανή μουσική. Τα τελευταία χρόνια, ο γιος της ιδιοκτήτριας Fridel, έχει αναλάβει την κουζίνα και το μενού, μαγειρεύοντας παραδοσιακές αυστριακές συνταγές, αλλά με μια μοντέρνα πινελιά. Επίσης ακολουθώντας τις τάσεις της εποχής, το μενού διαθέτει πλέον και σούσι.
Είτε πρόκειται για μια γιορτή, είτε για ένα ρομαντικό γεύμα για δύο δίπλα στο τζάκι, η Rosi, ο γιός της Fridel και η ομάδα τους είναι στη διάθεσή σας, με γοητεία και επαγγελματισμό για όλες τις γαστρονομικές σας ανησυχίες.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο positivelife.gr